Росія готує чергову хвилю наступну на Україну, зокрема — на Київ

Мешканці кількох міст та столиці мають бути особливо уважними

Росія готує другу хвилю повномасштабного наступну на Україну, зокрема — на Київ. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олексій Данилов, передають "Коментарі".

За його словами, ворог досі небезпечний та російські окупанти готують нову хвилю наступу, до якої українці мають бути готовими та підтримувати одне одного й захисників України.

"Міф про найсучаснішу і найпотужнішу у світі путінську армію зруйнований і спалений на дорогах Київщини і Харківщини, Чернігівщини і Миколаївщини. На жодному напрямку російські терористичні війська не досягли стратегічного успіху. Українське військо дає гідну відсіч", — заявив Данілов.

Секретар РНБО України наголосив, що особливо уважними мають бути жителі Києва, Чернігова, Харкова, Маріуполя, Миколаєва та Одеси.

"План ворога — взяти ключові міста в оточення, знекровити українські Збройні Сили, створити ситуацію гуманітарної катастрофи для цивільного населення. Основну увагу командування російських окупаційних військ переносить на південь, намагаючись позбавити Україну виходу до Чорного та Азовського морів, що, на їх думку, створить умови економічного придушення Українського Спротиву. Ворог не полишає надій оволодіти Києвом і формує ресурси для оточення Дніпра", — розповів посадовець про плани російських окупантів.

Данілов зазначив, що зі сторони України відбувається перегрупування, поповнення свіжим резервом і насичення української армії новітнім озброєнням. "Ми зробили найбільш важкий, крок до Перемоги, але попереду ще багато роботи зі знищення окупантів і повернення всіх українських земель! Похоронки російським матерям і тони обвугленого російського військового заліза - пам’ятка для наступної хвилі окупантів: не лізьте – вб’ємо! І будемо вбивати стільки, щоб одурманене російське суспільство прокинулось, якщо не від почуття провини, то від болю. І ми достучимося до вас. Ніколи не воюйте з українцями, рано чи пізно ми прийдемо до вас, щоб повернути всі накопичені вами борги, а рахунок набіг на століття вперед. Слава Україні! Смерть ворогам!" — наголосив секретар РНБО України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися