Київ підготувався до можливої блокади столиці

Подробиці розповіли у мерії

У Києві сформували запас необхідних продуктів на випадок блокади столиці. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентин Мондриївський, передають "Коментарі".

За його словами, два мільйони киян, які не полишили свої домівки та залишаються у столиці, не залишаться сам на сам у разі погіршення ситуації.

"Основне завдання столичної влади – забезпечити всім необхідним кожного киянина і не допустити гуманітарної катастрофи в Києві. Долучивши до процесу всі міські служби, іноземних партнерів та український бізнес ми сформували необхідні потреби і вже на сьогоднішній день підготувались до можливих дій в разі блокади", – заявив Мондриївський.

Заступник мера Києва зазначив, що у столиці Гуманітарний штаб забезпечує найнезахищеніші верстви населення і допомагає з логістикою роздрібній торгівлі, щоб кияни могли купувати все необхідне в магазинах та аптеках.

"Столична влада у співпраці з бізнесом за останні дні зробила максимум для того, щоб відкрились магазини та аптеки, а ціни в них зберігались на доступному рівні. Ми вдячні нашим українським та закордонним партнерам, які змогли в найкоротший термін забезпечити великі та маленькі магазини найнеобхіднішими товарами і організували їх майже безперебійну доставку", — сказав заступник голови КМДА.

У Києві виплачуються зарплати і пенсії, тому киян просять за можливості не тільки купувати все необхідне в магазинах, а й оплачувати комунальні послуги, які надаються також у повному обсязі. У столиці продовжує працювати Гуманітарний штаб. Інформацію про роботу магазинів, аптек, громадського транспорту, а тепер й СТО – можна дізнатися на сайтах Київської міської влади та у застосунку "Київ цифровий".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області російські окупанти обстріляли склад із запасами продуктів та рибний цех. Згоріли складські приміщення з продовольчими запасами на площі 40 тисяч квадратних метри, цех з виготовлення продуктів — зруйновано. Голова Київської ОДА Олексій Кулеба повідомив, що напередодні ракетного удару диверсанти встановили на продовольчий склад маячок. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися