Оборона Києва: Бровари та Бориспіль готові зустріти окупантів

Яка ситуація та настрій у громадах, розповіли мери міст

Українські військові посилили оборону на підступах до Києва на броварському та бориспільському напрямках. Про це розповів мер Борисполя Володимир Борисенко, передають "Коментарі".

"Наш напрямок — бориспільсько-броварський, березанський, переяславський, яготинський серйозно посилюється. Дуже велика кількість сил зосереджена на цьому напрямку, тому що він є стратегічним", — зазначив мер Борисполя.

За його словами, Збройні Сили України ведуть запеклі бої з окупантами під Броварами та поблизу Борисполя, саме тому мешканці двох громад чують гучні вибухи. "Це працює наша артилерія, це наші "Гради" працюють. Вони дуже гарно поціляють саме в тих, хто заховався десь в лісах", — сказав Борисенко.

Надважливим залишається питання евакуації місцевих мешканців з населених пунктів, де ведуться бойові дії, тому що ворог підступно ховається у житлових кварталах та утримує населення в якості заручників, використовує як прикриття від ЗСУ. "Вони ховаються за спинами жінок та дітей. Це їхня стратегія, їхня тактика. Путін так робив в Криму, так робив, коли створював "ДНР" та "ЛНР", — він ховається за цивільними", — наголосив мер Борисполя.  

З евакуацією мешканців Броварського району сьогодні, 14 березня, склалася складна ситуація через бойові дії поблизу Броварів. Російський танк не пропустив колону автобусів поблизу Богданівки, здійснивши попереджувальний постріл. Автобусам довелося повернутися у Бровари.

Мери Броварів Ігор Сапожко та Борисполя Володимир Борисенко зустрілися та записали відео зі спільним повідомленням:

"Місто Бровари і місто Бориспіль разом! Сьогодні гостинно зустрічаємо міського голову Броварів — Ігор Васильович Сапожко. Говори, не говори — краще місто — Бровари", — сказав Борисенко.

"Я впевнений, що ми спільно добре підготувалися зустріти ворога. Нас не перемогти тому, що ми разом! Ми об’єднана країна, об’єднана Україна, об’єднана громада! Слава Україні!" — сказав Сапожко. 

Читайте также