Володимир Зеленський відвідав у лікарні поранених під час обстрілу мешканців Київської області

Президент України Володимир Зеленський відвідав у лікарні сім'ю, яка потрапила під обстріл під час евакуації з Ворзеля

Про те, що Володимир Зеленський відвідав у лікарні сім'ю Власенка із Ворзеля, повідомили на офіційному сайті представництва президента.

Сім'я Власенко переїхала до Ворзеля Київської області з Криму після того, як почалася окупація півострова, оскільки вони не хотіли отримувати російське громадянство. Вже з початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну сім'я вирішила перебратися з Ворзеля в безпечне місце, але під час евакуації на автомобілі вони потрапили під обстріл.

Під час нападу окупантів 16-річна донька Катя закривала своїм тілом свого 8-річного брата Ігоря від обстрілу: дівчинка зазнала серйозних поранень. Коли хлопчик побачив, що його сестра стікає кров'ю, він вибіг на дорогу і почав кричати на російських військових через те, що через них постраждала його сестра. Окрім Каті, осколкові поранення також отримала їхня мама Тетяна, а батько сімейства Роман виносив поранену доньку на руках, щоб їй змогли допомогти.

Для того, щоб відновитись, мамі та старшій дочці родини Власенко знадобиться не один місяць, але вони змогли вижити та врятували свою сім'ю.

На зустріч із сім'єю Власенко, окрім Володимира Зеленського, також приїхав і батько сім'ї. Президент зазначив, що сім'я дуже згуртована і що вони дбають одна про одну і готові захищати одна одну до кінця: саме ці якості сім'ї Власенка та врятували їм життя. Також Зеленський пообіцяв сім'ї, що незабаром вони святкуватимуть перемогу України всі разом і побажав Тетяні та Каті якнайшвидшого одужання.

Крім того, президент зазначив, що перемога буде за Україною у будь-якому разі, адже у нас є такі міцні сім. Він подарував сім'ї Власенко квіти та планшет для навчання, а також передав солодощі та фрукти.

Для 8-річного Ігоря Володимир Зеленський підготував м'яку іграшку, оскільки всі інші іграшки хлопчика були пошкоджені уламками, які відлетіли від снаряда, який потрапив до будинку родини Власенко.

Також президент відвідав і інших мешканців Київської області, водієм убитого в Ірпені журналіста Брента Рено та бійцем територіальної оборони, які зараз перебувають у тій же лікарні, що й родина Власенка.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що Нові Петрівці обстріляли з артилерії окупанти, внаслідок чого загинула дитина . Також зруйновано житлові будинки населеного пункту, є поранені.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися