Зеленський нагородив працівників ДСНС ліквідацію наслідків обстрілів окупантів

Президент України вручив рятувальникам ордена

Сьогодні відбулося нагородження співробітників ДСНС, які виявили особливу мужність та відвагу під час ліквідації наслідків ракетно-бомбових ударів російськими військами у Київській області. Про це повідомляє сайт офіційного представництва президента України Володимира Зеленського.

Відповідним указом орден "За мужність" 3-го ступеня отримав старший прапорщик служби цивільного захисту Юрій Бородай. Він, перебуваючи під обстрілами окупантів, ліквідував пожежу, що згодом виникла ворожого нападу в будівлі Державного податкового університету в Ірпені і попередив поширення полум'я на велику територію. За цей подвиг орден отримав і капітан служби цивільного захисту Олексій Романенко.

Також орденом "За мужність" 3 ступеня президент нагородив Тараса Гордієнка, полковника цивільного захисту, який координував виїзди на ліквідацію наслідків ракетних ударів російської армії по Ірпеню та Бучі. Серед очолених Гордієнків виїздів був спалах у школі мистецтв (горд Буча), і пожежі у понад 30 житлових багатоповерхових та приватних будинків. Крім того, Тарас Гордієнко також очолив операцію з розбору завалів на другому поверсі у чотириповерховому будинку в Ірпені, де могли перебувати потерпілі.

Орден отримав також полковник цивільного захисту Віктор Дараган, який 2 березня за участю особового складу евакуював 200 мирних жителів із селища міського типу Бородянка: люди провели під завалами власних будинків дві доби. Будинки евакуйованих людей обвалилися також унаслідок ворожого обстрілу.

Президент також нагородив орденом майора служби цивільного захисту Івана Маріцу: з першого дня російської агресії він виїжджав на ліквідацію наслідків ворожого обстрілу разом із особовим складом рятувальної служби смт Бородянка. Крім того, він врятував з-під завалів підвалу людей, що ховалися там від обстрілу російськими військами. Також Маріца займався евакуацією техніки з небезпечних точок.

Зеленський наголосив, що співробітники Державної служби надзвичайних ситуацій виконують таку ж роботу, як і українські військові та твердо стоять на захисті України.

Нагадаємо, Зеленський відвідав у лікарні сім'ю, яка потрапила під обстріл під час евакуації із Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися