Київ продовжує жити та працювати в умовах воєнного стану

Оперативна ситуація у столиці на 18 березня

Через російське військове вторгнення в Україну Київ та передмістя зазнають постійних ворожих атак, столиця посилює оборону та продовжує жити в умовах воєнного стану. Про оперативну ситуацію під час брифінгу розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

"Київ продовжує оборонятися. Київ зазнає атак, особливо в останні дні, але разом з тим місто живе в умовах воєнного часу. В місті працює вся інфраструктура, місто забезпечене теплом, водою, світлом, мобільним зв’язком, телевізійним сигналом на всій території Києва, включно з передмістям", — сказав Поворозник.

За його словами, зараз у Києві починає відроджуватися бізнес, особливо у тих сферах, де він найбільш витребуваний. Працюють магазини, аптеки та громадський транспорт. "Відновили свою роботу більшість банків, запрацювали АЗС, запрацювали автосервіси. У нас було звернення до власників зооаптек, зоомагазинів, враховуючи те, що велика кількість домашніх улюбленців залишилися в місті, відкрилися й вони. Відкриваються й інші заклади", — розповів перший заступник мера Києва.

У столиці також відновили роботу ринків та ярмарків, щоб максимально забезпечити продуктами киян. "Ми вимушені працювати в режимі комендантської години. Життя у місті починається десь з восьмої ранку і триває десь до сьомої години вечора. За цей час потрібно встигнути все: довезти продукти, медикаменти, доїхати на роботу, поїхати з роботи, й населенню в тому числі — дійти до магазинів, скупитися, повернутися вчасно додому. Все це відбувається під періодичні сигнали повітряної тривоги", — розповів Поворозник.

Киянам потрібно не нехтувати сигналами повітряної тривоги, особливо враховуючі обстріли житлових районів Києва російськими окупантами, які тривають вже декілька днів, наголосив перший заступник голови КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 18 березня у Подільському районі Києва обстрілами російських окупантів зруйновано житловий квартал на Виноградарі. Внаслідок ворожих атак на Виноградарі пошкоджені шість житлових будинків, дитячий садок та школа. Загинула одна людина, 19 — постраждали, з них четверо дітей. Поранених доставили до лікарні.

Нагадаємо, у Києві на базі ресторану "Чорноморка" відкривають безкоштовний заклад харчування для людей похилого віку. Ресторан під назвою "Паляниця" відкриється у столиці 19 березня. Заклад знаходиться на вулиці Великій Васильківській, 49а. В ресторані "Паляниця" пенсіонери зможуть щодня отримати безкоштовні гарячі обіди з 12:00 до 15:00. Їжу можна взяти з собою або поїсти всередині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися