Інтернет 4G працює вже на 22 станціях метро в Києві

Мобільні оператори планують повністю покрити швидким інтернетом всі станції метро до кінця 2020 року

Інноваційні технології продовжують насичувати життя жителів столиці. Зокрема, розширюється мережа покриття станцій Київського метрополітену інтернетом четвертого покоління (4G). Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифровий трансформації, передає УНН.

Так, у відомстві відзначають участь всіх мобільніх операторів в розвитку 4G інтернет в столичній підземці.

"Київстар, Vodafone України та lifecell спільно з компанією Huawei в кінці серпня запустили 4G ще на 7 станціях київського метро і в тунелях між ними. Серед 7 станцій, на яких мобільний інтернет з'явився в кінці серпня: Хрещатик, Площа Льва Толстого, Олімпійська, Палац Україна і Палац спорту, Кловська і Печерська. Разом з тими станціями, які були запущені раніше, 4G мережу мобільних операторів вже працює на 22 станціях з 46 підземних", - йдеться в повідомленні.

Для роботи 4G в метро частоти використовуються у двох діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц, що дозволяє забезпечити кращу якість і швидкість мобільного інтернету, додали у відомстві.

Уточнимо, що на інших станціях, відповідно до планів операторів, планується запуск швидкого інтернету до кінця поточного року.

Як повідомляв портал "Коментарі", швидкісний інтернет четвертого покоління, який дозволяє користуватися Мережею з пропускною спроможністю понад 50 Мбіт, продовжують впроваджувати в метрополітені Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися