У Білорусі масовий флешмоб: "Живи заради Білорусі, а не вмирай заради Росії", — експерт

Білорусів закликають не брати участь у кривавому злочині Путіна проти України

У Білорусі відбувається масовий флешмоб проти ролі у російсько-українській війні. По всій країні розклеєні листівки "Живи заради Білорусі, а не вмирай заради Росії". Про це заявила політичний експерт Світлана Кушнір на своїй сторінці у Facebook.

"У дворах та під'їздах, на дошках оголошень білоруси розклеюють листівки: "Живи заради Білорусі, а не вмирай заради Росії" із закликом будь-якими способами намагатися відмовитися від мобілізації. Друзі кажуть, що по Мінську таких листівок – маса, а ваш тиранишка Лукашенко наказує комунальникам зривати та знищувати їх! Але що може зробити Ригорович, якщо по всій Республіці Білорусь розпочався масовий флешмоб проти участі білорусів у війні на боці РФ проти України?" — написала Світлана Кушнір.

Вона вважає, що такий флешмоб може стати першим кроком до масових протестів білорусів проти війни, яку розв'язала Росія.

"Прозрівайте, чиніть опір, відмовляєтеся брати участь у кривавому злочині Путіна! Живе Білорусь! Нехай це буде першим кроком до масових протестів із засудженням війни проти України! Боріться, не йдіть вмирати, не йдіть вбивати українців!" — звертається до білорусів Кушнір. 

Раніше у Генштабі України повідомили, що зафіксовано ознаки підготовки збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України. При цьому, відповідно до соціальних досліджень, 97% громадян Білорусі негативно ставляться до можливої участі Білорусі у цій війні за РФ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися