У Києві облаштовують тимчасовий притулок для тварин

Допомогти можуть усі охочі

На території Національного комплексу "Експоцентр Україна" (ВДНГ) з’явиться тимчасовий притулок для тварин. Про це розповів директор департаменту міського благоустрою Київської міської державної адміністрації (КМДА) Тимур Ткаченко, передають "Коментарі".

Багато киян вимушено залишили свої домівки та не всі забирають домашніх улюбленців з собою. Через воєнний стан у Києві постала гостра необхідність у приміщенні для тимчасового перебування тварин. Зараз для притулку необхідно придбати покриття для підлоги площею 240 квадратних метрів. На це потрібно близько 39,5 тисяч гривень.

Директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко оголосив збір коштів на потреби притулку для тварин та оприлюднив на своїй сторінці у Facebook реквізити для допомоги.

"Хто хоче та може долучитись до збору коштів — будемо вдячні будь-які допомозі", — йдеться в повідомленні Ткаченка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Вишгородському районі Київської області без відкриття "зелених" коридорів тварини у зоопарку "12 місяців" приречені на смерть від холоду та голоду. Російські окупанти не дозволяють доставити тваринам їжу та пальне для обігріву. Кілька рідкісних тварин вже померли. Тиждень тому у зоопарку "12 місяців" народилося зебреня. Малюка назвали Маленький Зе. Власник закладу Михайло Пинчук продовжує просити відкрити "зелені" коридори, щоб евакуювати менших тварин та нагодувати більших.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися