Киянам нагадали правила поведінки на блокпостах

У столиці діє посилений режим контролю

У Києві заради безпеки громадян під час війни посилено стежать за порядком на блокпостах. Про необхідність дотримуватися правил проходження перевірки нагадали у Патрульній поліції столиці, передають "Коментарі".

Пропускний режим на блокпостах здійснюють поліцейські спільно з представниками територіальної оборони, військовими та нацгвардійцями. У водіїв та пасажирів перевіряють документи, автомобілі — на наявність підозрілих предметів.

Киян просять із розумінням ставитися до таких превентивних заходів, адже їх мета — безпека мешканців столиці у воєнний час, зазначили в Патрульній поліції Києва. Правоохоронці нагадали, що в Україні заборонені відеореєстратори. Також забороні фото- й відеофіксація переміщення українських військових та техніки, за це передбачена кримінальна відповідальність.

Під час перетину блокпостів варто дотримуватись наступних правил:

— вимкніть світло фар;

— збавте швидкість та дотримуйтесь дистанції між автомобілями;

— заздалегідь підготуйте документи для перевірки;

— не фільмуйте нічого на телефон;

— виконуйте вказівки та відповідайте на запитання перевіряючого;

— на вимогу перевіряючого покажіть вміст багажника та авто.

— будьте ввічливими, уважними та обережними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через пожежу в Київській області спостерігається задимлення у Святошинському та Голосіївському районах Києва. Через підвищену пожежну небезпеку у столиці заборонили відвідування лісопаркових зон поза межами житлових районів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися