ЗСУ зупинили окупантів під Броварами, в Ірпені ситуація напружена

Оперативна інформація від штабу Сухопутних військ

Ситуація щодо оборони Києва та Київської області напружена, але повністю контрольована Збройними Силами України. Про це під час брифінгу розповів заступник начальника штабу Командування Сухопутними військами Збройних Сил України Олександр Грузевич, передають "Коментарі".

"На Броварському і Бориспільському напрямках противник зупинив свої наміри, здійснює переміщення, до активних дій не готовий. Про свідчать й радіоперехоплення, і дані нашої розвідки", — сказав Грузевич.

За його словами, по правому берегу річки Ірпінь ситуація напружена, але контрольована. "На цих напрямках противник намагається відновити наступ й повністю захопити Ірпінь. Ці його спроби успіху не мають", — зазначив він.

Заступник начальника штабу Сухопутних військ ЗСУ також повідомив, що українські військові у Київській області взяли під контроль величезну територію та вживаються заходи, які унеможливлять обстріли окупантів з реактивних систем залпового вогню по населеним пунктам.

"На сьогоднішній день ці завдання виконані в повному обсязі за винятком напрямків Ірпінь та Лютіж, де противник наносить вогневі ураження по цих містах. Вживаються відповідні заходи й найближчим часом через офіційні джерела Генштабу до вас буде доведені результати цих дій. Поки що я не буду це розголошувати", — підсумував Грузевич.

Представник Командування Сухопутними військами ЗСУ додав, що існує загроза, що Білорусь доєднається до російського вторгнення в Україну, але українські військові до цього готові. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області на території Баришівської громади українські військові перейшли в контрнаступ по всій лінії фронту, знищили десятки окупантів та кілька одиниць ворожої техніки. Подробиці з міста подій та відео — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися