В окупованому Славутичі готуються до евакуації населення

Мер міста розповів про ситуацію

Славутич відновлює життєдіяльність у звичному режимі, але вже понад тисяча людей заявили про бажання виїхати з окупованого міста. Про це розповів міський голова Славутича Юрій Фомічев, передають "Коментарі".

За його словами, домовленостей про відкриття "зеленого коридору" для евакуації зі Славутича поки що немає, але триває обговорення.

"Наразі немає жодного узгодженого "зеленого коридору". Ми проводимо моніторинг тих, хто хотів би виїхати. Зрозуміло, що в першу чергу це жінки і діти, це люди похилого віку. Передбачається, що якщо нам найближчими днями буде узгоджено "зелений коридор", то виїзд буде можливий й на власному транспорті", — сказав Фомічев.

З окупованого Славутича люди і зараз виїжджають на власному транспорті, повідомив мер. "Сьогодні на свій страх і ризик люди покидають місто на власному транспорті невеликими групами. Їдуть партизанськими стежками, але це на власний ризик. Зрозуміло, що "зелений коридор" теж не дає 100% гарантій. Ми це не один раз бачили по іншим населеним пунктам, але принаймні це узгоджена позиція з обох сторін і ризики набагато менші", — зазначив Славутицький міський голова.

Мер Славутича повідомив, що за попередніми підрахунками, у місті залишилось понад десять тисяч мешканців, з них лише один відсоток має бажання скористатися гуманітарним коридором для евакуації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в окупованому Славутичі вкрай обмежені обсяги гуманітарної допомоги, але продуктів достатньо на складах, потрібна лише доставка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися