Мешканців Димерської громади та Рудницького вдалося евакуювати (ФОТО, ВІДЕО)

Виснаженим окупацією людям надають допомогу

Без відкритих гуманітарних коридорів правоохоронцям вдалося вивезти з тривалої окупації мешканців Димерської та Баришівської громад. Про це повідомили у поліції Київської області, передають "Коментарі".

Поліцейські рятували мирних жителів з території Вишгородського та Броварського районів Київщини сьогодні, 29 березня. З Димерської громади вдалося евакуювати понад 400 людей, серед яких близько половини дітей. Тривалий час діти, їх батьки та літні люди страждали без продуктів харчування, електроенергії та опалення. На окупованій території Димерської громади гуманітарна катастрофа. 

З зони бойових дій у Броварському районі евакуювали мешканців села Рудницьке Баришівської громади. Майже три тижні люди ховались від обстрілів у підвалах. Поліцейські допомогли місцевій владі вивезти з села Рудницьке два автобуси виснажених окупацією громадян. Близько 60 людей, серед яких багато дітей, привезли в Бровари.

На Київщині Збройні Сили України 28 березня звільнили два села, де зараз триває зачистка від окупантів. Там знищено живу силу противника та бойову техніку — танки, БМП, БТР розбиті вщент українськими військовими, повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

"Окремо ми працюємо по звільненим містам щодо виявлення колаборантів, які на окупованих територіях допомагали російським військам. Такі люди, звичайно будуть затримуватись", — прокоментував Нєбитов.

З небезпечних територій Київської області вже евакуювали близько 100 тисяч людей, зазначив начальник поліції Київської області

Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк пояснив, що жодного коридора для евакуації останніми днями не підтверджували через активні бойові дії. Він додав, що організацію гуманітарних коридорів для евакуації населення на Київщині відновлять найближчим часом. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися