"Бізнес на трупах": кияни ошукали на оренді житла пів сотні переселенців (ВІДЕО)

В поліції розповіли подробиці підлої шахрайської схеми

У Києві затримали чоловіків, які разом з мешканцем Київщини організували шахрайську схему щодо оренди житла, та цинічно наживалися на українцях, які намагалися врятуватися від обстрілів на Закарпатті. Про це розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко, передають "Коментарі".

За його словами, організував шахрайську схему 27-річний мешканець Київщини. Чоловік на початку березня переїхав до Ужгорода, звідки разом із трьома друзями, які мешкають у Києві, почав крутити свій "бізнес". Попри те, що така схема доволі поширена, шахраям вдалося ошукати 55 потерпілих, які тікали від війни на захід України, на загальну суму у 350 тисяч гривень.

Шахраї розміщували оголошення щодо оренди житла, отримували передоплату та зникали. Про одну з таких історій розповів керівник Нацполіції України. За адресою, що надавали переселенцям, які тікали від війни, розташоване кладовище.

"Жінка з родичами виїхали з-під Харкова. Зрадівши, що знайшли прихисток, надіслала чотири тисячі гривень авансу та отримала геолокацію будинку. На місце вони приїхали вночі. Три сім’ї з чотирма маленькими дітьми. А перед ними замість дому було кладовище. У відповідь на справедливу претензію від "орендодавця" почула: "Там вам і місце", — розповів історію жінки Клименко.

Правоохоронці затримали організатора схеми в Ужгороді. Чоловік вже за ґратами. У столиці Кіберполіція Києва провела обшуки у решти "бізнесменів на трупах". Слідство триває та кількість потерпілих може зрости, додав керівник Національної поліції України. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

2 квітня 2022, 03:56

Не тупи те Пожалуйста! Их очень много К большому сожалению (((

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися