На звільнених територіях Київщини триває розмінування (МАПА)

Влада та військові напрацювали "дорожню карту" першочергових кроків

У звільненій від окупантів Бучі провели виїзду нараду за участі голови Київської обласної військової адміністрації Олександра Павлюка та керівника гуманітарного напрямку Олексія Кулеби, під час якої напрацювали "дорожню карту" першочергових кроків обласних та міських служб для швидкого відновлення повноцінного життя у громадах, передають "Коментарі".

Визначили, що спочатку в місті необхідно провести повну зачистку та розмінування об'єктів інфраструктури. Це робитимуть військові, поліцейські та рятувальники.

"Наголошую, повноцінна робота енергетиків, комунальників та мобільних операторів можлива виключно після повної зачистки військовими звільненого від окупантів міста та розмінування доріг, мостів й інших об'єктів інфраструктури спеціалістами ДСНС", – прокоментував Павлюк.

У звільнених населених пунктах Київщини посилили комендантську годину, нагадали у військовій адміністрації регіону. На Київщині – комендантська година з 21:00 до 6:00. У населених пунктах, що були звільнені від окупантів, обмеження посилені та чинні з 2 по 5 квітня. Це стосується населених пункти Броварського, Вишгородського та Бучанського районів. На території цих міст та сіл обмеження чинні з 21:00 2 квітня до 06:00 5 квітня.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що у Київській області завершують рейди щодо виявлення та знищення окупантів. "Громадянам рекомендовано поки що утриматись від повернення у звільнені населені пункти, оскільки проводиться перевірка укрить, підвалів, сховищ на предмет наявності диверсійних груп. Також зараз проводиться розмінування. Ворог залишив багато мін і нажаль є трагічні випадки підривів на мінах", — заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона також заявила, що станом на вечір суботи, 2 квітня, всю Київську область було звільнено від російських окупантів




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Светлана

3 квітня 2022, 15:46

Хочу первой узнавать о самых важных событиях

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися