На звільнену від окупантів Київщину повертатись зарано

Патрульна поліція та влада не радять квапитись з повернення

На звільненій від російських окупантів населених пунктів Київщини триває зачистка від ворогів та розмінування територій, тому повертатись мешканцям, які виїхали, поки що зарано. Про це йдеться у заяві Патрульної поліції регіону, передають "Коментарі".

"ЗСУ, тероборона, наші хоробрі співвітчизники та добровольці з інших країн вже 39 днів борються з орками. Отже, ми на 39 днів ближчі до перемоги. Київщина вже звільнена, проте нагадуємо мешканцям області — повертатись додому ще рано. Патрульні Київщини продовжують допомагати у зачищенні та розмінуванні звільнених населених пунктів", — йдеться в повідомленні.

Не радить поки що повертатися до своїх домівок й мер Борисполя Володимир Борисенко: "Ворог дуже підступний. Реально, я не думаю, що вони відступили назавжди. Хотілось би в це вірити, але, скоріш за все буде якась передислокація, і якась зміна в планах. Ми вже їхні плани зламали, тому наша головна мета зараз — встояти. І ми встоїмо".

Мер Борисполя закликав не повертатися поки що до міста та до Київської області. "Стосовно тих мешканців, села і міста яких звільнені, — не спішимо повертатися додому. Я на власні очі бачив, на що здатні ці орки. Мінують усе підряд. Тому дайте можливість попрацювати вибухотехнікам, інженерам, буквально пару днів, і можна буде повернутись", — зазначив Борисенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у звільнених населених пунктах Київщини посилили комендантську годину. Це стосується Броварського, Вишгородського та Бучанського районів. На території цих міст та сіл обмеження чинні з 21:00 2 квітня до 06:00 5 квітня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися