Росіяни перетворили на руїни кілька міст на Київщині (ФОТО, ВІДЕО)

Як виглядають звільнені міста та села зараз

Київська обласна військова адміністрація продовжує фіксацію руйнування окупантами цивільної інфраструктури в регіоні. Відео наслідків ворожих обстрілів оприлюднив керівник регіонального гуманітарного штабу Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"Наша Київщина… Те, що зробили рашисти у Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах області — нечуване звірство. Про це повинен знати весь світ. Російським окупантам доведеться відповідати за кожне вбивство, за кожний знищений шматочок нашої України", — заявив у коментарі до відео Кулеба.

Збір даних щодо результатів російського вторгнення в Україну триває. Звільнені міста на Київщині сьогодні, 4 квітня, відвідав Президент України Володимир Зеленський. Голова держави поспілкувався з журналістами та на власні очі побачив зруйновані росіянами Бучу, Ірпінь та Стоянку.

"На власні очі побачив Бучу, Ірпінь, Стоянку після окупації. Зробимо все, щоб якнайшвидше повернути їх до життя", — прокоментував світлини Зеленський.

Омбудсмен України Людмила Денісова розповіла, що російські окупанти під час відступу залишили заміновані дитячі майданчики, входи до будівель та сотні трупів мирних жителів. У звільненій Бучі українські військові виявили у братських могилах тіла 280 містян із зав'язаними руками. Багато загиблих лежали просто на вулицях. Фіксація воєнних злочинів росіян триває та страшні вбивства в Бучі вже назвали різнею, що перевершила злочини німецьких фашистів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися