Мер Славутича розповів про відновлення освітнього процесу та роботи банків

Місто поступово повертається до мирного життя

У Славутичі чекають на відновлення інтернет-зв’язку для того, щоб розпочати повноцінний дистанційний освітній процес та почали працювати банківські установи. Про це розповів Славутицький міський голова Юрій Фомічев, передають "Коментарі".

"Онлайн навчання триває в вишах України, і є запит від студентів, щоб їм надали таке місце, де є якісний інтернет. Сьогодні в нас такого місця немає, крім приватних будинків", — сказав Фомічев.

За його словами, дистанційний освітній процес у Славутичі вже відновили, але сподіваються, що якісний інтернет дозволить ще більшій кількості учнів та студентів долучитися до нього найближчим часом. "Є сподівання, що "Укртелеком" запустить усі свої сервери, і в нас тоді з’явиться більш-менш якісний інтернет в будівлі кіноконцертного комплексу, де ми зможемо приймати наших студентів, і забезпечити їм можливість онлайн-начання, про що обов’язково проінформуємо", — зазначив мер Славутича.

Від налагодження якісного інтернету залежить й робота банківських установ у Славутичі. "Якщо з’явиться якісний інтернет, відновлять свою роботу і банківські установи. Ми очікуємо відновлення роботи "Приватбанку" в повному обсязі, зокрема із заповненням банкоматів, з видачою готівки. Така можливість невдовзі повинна з’явитись. Сподіваюсь, що цього тижня ми взагалі відновимо роботу усіх систем, які довгий час не працювали", — розповів Славутицький міський голова.

Мер міста також повідомив, що у Славутичі поступово нормалізується ситуація з постачанням продуктів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися