На станціях метро Києва можна отримати допомогу психологів

У столиці почали працювати спеціальні мобільні групи

У Києві розпочали роботу мобільні групи психологів від організації "Перша психологічна допомога жінкам і дівчатам Києва". Про це розповіли на сторінці проєкту "ООН Жінки в Україні" (UN Women Ukraine) у Facebook, передають "Коментарі".

Психологічну підтримку людям, які не можуть повернутися до своїх домівок та змушені жити в укриттях та інших місцях тимчасового перебування, надає група психологів, зокрема дитячі лікарі та військові експерти. Допомогу можна отримати на кількох станціях Київського метрополітену: "Дорогожичі", "Шулявська", "Сирець", "Академмістечко", Святошин", "Вокзальна", "Політехнічний інститут", "Університет" та "Хрещатик".

У Києві фахівці готові надавати першу психологічну допомогу жінкам, дівчатам та їх родинам у лікарнях, метро, укриттях, бомбосховищах та інших місцях тимчасового перебування, а також у соціальних установах столиці. Психологи проводять групові та особисті консультації, допомагають дорослим та дітям, які перебувають у стресовому стані, втратили житло, рідних, а також жінкам з інвалідністю, пораненим, волонтеркам із синдромом емоційного вигорання.

Нагадаємо, у Києві організували онлайн консультації психіатрів та психологів для дітей і підлітків, а також надають психологічну допомогу дорослим. Подробиці та контактні телефони — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Шевченківському районі Києва десятки людей ховаються від обстрілів житлових масивів російськими окупантами на станції метро "Сирець" — життя в укриттях столичного метро у світлинах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися