Після звірств в Бучі окупанти намагаються приховати інші злочини, — Зеленський

Росіяни злякалися гніву світу через воєнні злочини в Україні

У російському керівництві злякалися того, що гнів світу через викриті звірства окупантів в Бучі повториться та намагаються приховати вбивства цивільних людей у захоплених містах. Про це у відеозверненні заявив Президент України Володимир Зеленський, передають "Коментарі".

"Російські військові змінили тактику й намагаються прибирати з вулиць та з підвалів на захопленій території убитих людей. Убитих українців. Це виключно намагання сховати докази і більше нічого. Але в них не вийде, бо вбили дуже багато", — заявив Зеленський.

Президент України наголосив, що у РФ не вийде уникнути відповідальності. "Ми знаємо вже про тисячі зниклих безвісти людей. Ми знаємо вже про тисячі людей, які можуть бути або депортовані в Росію, або вбиті", — зазначив Голова держави.

Викривати воєнні злочини росіян допомагають свідки та сучасні інструменти на кшталт супутникового нагляду за подіями. Західні держави оголосили про новий пакет санкцій проти Російської Федерації, але цього замало, вважає Президент України.

"Ми продовжимо наполягати на повному блокуванні російської банківської системи від міжнародних фінансів. Також продовжимо наполягати на тому чи іншому форматі відмови демократичного світу від російської нафти", — заявив Зеленський.

Дивіться повне звернення Президента України Володимира Зеленського на відео.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська пропаганда хоче переключити увагу міжнародної спільноти від звірств росіян у Бучі і готує для цього масштабну фальсифікацію в Маріуполі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися