У звільненому Іванкові почали відновлювати комунікації (ВІДЕО)

В населеному пункті активно працює поліція

До звільненого від російських окупантів села Іванків вкрай важко дістатися, а в самому населеному пункті відсутній будь-який зв'язок та світло. Про це розповів керівник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

Очільник поліції Київщини перевірив умови несення служби працівниками поліції Вишгородського району та розповів про поїздку до Іванкова. У місцевому відділенні поліції для людей налагодили зв'язок та доступ до інтернету, тож багато людей отримали можливість поспілкуватися з рідними.

"Дуже складний шлях був сюди. Ми їхали полями, лісами, річку переїжджали, й понтони. Шлях дуже ускладнений. Але насамперед я хочу попередити тих, хто буде їхати сюди: зв’язку немає взагалі. Тут потрібно зробити відповідні ремонтні роботи, щоб наступного тижня тут вже було світло й вишки для стільникового зв’язку, тоді буде й Інтернет", — сказав Нєбитов.

В Іванкові правоохоронці фіксують воєнні злочини російських окупантів. Правоохоронці спілкуються з місцевими мешканцями та документують їхні покази, повідомив керівник регіональної поліції. Також поліцейські встановлюють, хто з місцевих мешканців співпрацював з росіянами.

"Збираємо інформацію про колаборантів та мародерів, які користуючись нагодою, просто крали те майно, яке залишали громадяни. Starlink — відділення поліції стало острівцем життя для спілкування. Дуже багато людей приходять, щоб доєднатися до інтернету, повідомити своїм рідним та близьким, що відбувається", — розповів Нєбитов.

У навколишніх селах дуже багато людей, які потребують допомоги, додав він. Зокрема, є необхідність в продуктах, ліках та засобах гігієни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що село Іванків одне з перших зіштовхнулося з колонами російської військової техніки, що рухалась наступом на Київ. Після звільнення від окупантів Іванків оговтується після понад місяця жахіть війни та гуманітарної катастрофи. Місцевим мешканцям доставляють продукти, ліки, засоби гігієни, надають медичну допомогу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися