Звільнене селище Іванків оговтується від окупації (ВІДЕО)

Населений пункт один з перших зіштовхнувся з ворожими військами

Селище Іванків, що у Вишгородському районі, одне з перших зіштовхнулося з колонами російської військової техніки, що рухалась наступом на Київ. Зараз населений пункт оговтується після понад місяць окупації та гуманітарної катастрофи, передають "Коментарі".

Селище Іванків відвідали голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк та керівник гуманітарного напрямку Олексій Кулеба. Місцевим мешканцям доставляють продукти, ліки, засоби гігієни, надають медичну допомогу. В Іванкові поки що немає ані зв’язку, ані світла, газу та водопостачання. Наразі комунальники працюють над відновленням необхідних комунікацій.

За оперативними даними Київської ОВА, у Вишгородському районі, окрім Іванківської громади, відсутній зв‘язок та електропостачання у Димерській та Поліській ОТГ. Тут також намагаються нормалізувати ситуацію та відновити інфраструктуру, триває завезення продуктів і ліків.

Нагадаємо, у звільнених від російських окупантів Іванкові, Бучі та Бородянці орудують мародери та торгують гуманітарної допомогою. Через масові випадки мародерства у звільнених містах і селах посилили роботу Патрульної поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що термін дії посиленої комендантської години у звільнених від російських загарбників населених пунктах Бучанського, Броварського та Вишгородського районів Київської області подовжили до 7 квітня. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися