Google покаже панорами зруйнованих міст: зйомки почали з Ірпеня (ВІДЕО)

Проєкт направлений на боротьбу з російською пропагандою

Міністерство внутрішніх справ України спільно з експертами Google розпочали проєкт з оцифрування наслідків російського вторгнення в зруйнованих українських містах. Перші зйомки провели в Ірпені, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко, передають "Коментарі".

За його словами, працювати над проєктом одночасно розпочали декілька команд, щоб максимально охопити всі міста, що зазнали найбільших руйнувань внаслідок війни.

"Ця інформація буде розміщена на Google-мапах. Вона буде доступна для широкого загалу. Увесь світ має бачити, як ці міста виглядали раніше. Цей проєкт буде в загальному доступі для широких верств населення", — прокоментував заступник очільника МВС України.

Проєкт направлений на боротьбу з російською пропагандою та фейками, а також для об’єктивного висвітлення воєнних злочинів російських окупантів. Перші панорамні знімки зруйнованих вулиць та будівель у місті Ірпінь фахівці Google обіцяють оприлюднити наступного тижня.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені на три доби запровадили посилену комендантську годину. В'їзд у місто буде повністю закритим.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися