У військовій адміністрації Києва підбили підсумки операції з оборони

Загроза для столиці ще існує

Операція з оборони Києва була успішною, але про повну безпеку в столиці говорити ще зарано. Про це заявив голова штабу Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Корнійчук, передають "Коментарі".

За його словами, оборонна операція Києва тривала з 24 лютого до 2 квітня, а її мета — досягнута. Українські військові зупинили російських окупантів та завдали значних втрат армії РФ. Окрім того, за час оборони столиці було дезорганізовано управління системи матеріально-технічного забезпечення російських окупантів.

Операція з оборони Києва завершена, але загроза для столиці не зникла, наголосив керівник штабу Київської військової адміністрації.

"Важливо провести глибокий аналіз проведення даної операції, при чому на етапі як підготовки, так і її проведення. Необхідно зрозуміти що нам вдалося досягти, а чого не вдалося, які причини, що необхідно зробити, щоб ці недоліки не допустити та в цілому покращити оборону столиці", – прокоментував Корнійчук.

Оборона Києва спроможна витримати як штурм великого угрупування військ з різних напрямків, так і довготривале оточення, зазначив він. Попри значну перевагу у силах та засобах, особливо в перші дні, російські окупанти не змогли заволодіти наступальною ініціативою, додав начальник штабу КМВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк розповів, що мешканці звільнених населених пунктів зможуть повернутися додому до кінця травня. До кінця цього місяця в регіоні планують провести розмінування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися