Про безпеку говорити рано: генерал розкрив секрети оборони Києва

У Київській військово-цивільній адміністрації розповіли про операцію з оборони української столиці від російських окупантів

У Київській військово-цивільній адміністрації розповіли про операцію з оборони української столиці від російських окупантів, яка тривала до початку квітня 2022 року. Про це стало відомо з інтерв'ю начальника штабу військової адміністрації Києва генерал-лейтенанта Сергія Корнійчука.

За його словами, операція з оборони столиці від росіян тривала з 24 лютого по 2 квітня 2022 року, всі цілі були досягнуті, а окупанти зупинені з завданням величезних втрат.

Генерал зазначив, що управління наступального угруповання Росії на Київ було дезорганізовано, а бійці деморалізовано. Також Корнійчук заявив, що операцію завершено, проте загроза для міста не зникла, а тому треба бути будь-якої миті готовими до подальшого захисту столиці.

Оборона столиці була підготовлена в кілька ешелонів, щоб можна було витримати штурм великого угруповання військ ворога з різних напрямків та тривале оточення, проте навіть за чисельної переваги російські окупанти втратили ініціативу та були розбиті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися