Прокурор Міжнародного кримінального суду дав брифінг у Києві

Карім Хан на власні очі побачив воєнні злочини у Бучі та Бородянці

Під час війни сторони конфлікту мають дотримуватися міжнародних норм та правил, та нести відповідальність за воєнні злочини. Про це під час спільного брифінгу з генеральним прокурором України Іриною Венедіктовою у Києві заявив прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан, передають "Коментарі".

Прокурор МКС зазначив, що це його другий візит до України. Він встиг провести перемовини з представниками української влади та відвідати зруйновані російськими окупантами Бучу та Бородянку.

"Моя команда експертів побувала на місцях злочинів. Це експерти, правники, криміналісти, які вже побували на місцях скоєних злочинів. Ми повинні зробити все можливе, щоб відбулося правосуддя та винні понесли відповідальність", — сказав Хан.

Прокурор Міжнародного кримінального суду наголосив, що міжнародна спільнота готова допомогти Україні в розслідуванні воєнних злочинів:

"Усі сторони конфлікту повинні дотримуватися норм Римського статуту. Ми хочемо працювати сфокусовано в рамках правосуддя під час війни. Не на боці України або Росії. Не на боці України проти Росії та не на боці Росії проти України, а на боці тих норм та правових засад та відношення до людяності та людства. Нікому нічого не має "зійти з рук". Кожному, хто тримає в руках зброю, потрібно дотримуватися норм та правил ведення війни".

За міжнародними правилами ведення війни цілями не повинні бути цивільні громадяни та об’єкти цивільної інфраструктури, нагадав прокурор МКС.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися