Школярів Києва закликали фотографувати сніданки

Контролювати якість шкільних сніданків в Києві пропонують за допомогою соцмереж

Якість шкільних сніданків вирішили вивести в публічну площину. Для цього київська влада заявила про новий флеш-моб серед школярів. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Так, згідно з опублікованою інформацією, ініціатива щодня публікувати фото виходить від адміністрації шкіл. Фото дитячих страв пропонують публікувати в соцмережах або месенджерах батьків в спеціалізованих шкільних чатах. Завдяки цій пропозиції міська влада зможе контролювати підприємства, які готують для дітей, і швидко реагувати в разі виявлення неякісних страв. Про це заявив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондрієвський.

"Ми готові бути максимально відкритими та показати, чим насправді харчуються наші з вами діти. Перші фото вже з'явилися на офіційних сторінках київських шкіл, дає нам можливість кожен день контролювати процес шкільного харчування. У той же час ця ініціатива нівелює будь-які спроби спекулювати на темі харчування і викладати неправдиві фото сніданків для розпалювання громадського резонансу. Звичайно, нам є над чим працювати, і пандемія додала складнощів в організації процесу харчування, але це не дає нікому права поширювати маніпулятивну інформацію", - підкреслив Валентин Мондрієвський.

Надалі, такий контроль за якістю шкільної їжі планують зробити постійним. Постачальникам шкільного харчування доведеться на ділі доводити високу якість своїх послуг. До проєкту публікації сніданків обіцяють підключити всі школи столиці, яких, нагадаємо, 428.

Як повідомляв портал "Коментарі", через пандемію в столиці змінився формат шкільного харчування. Про це повідомив в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондрієвський на своїй сторінці в Facebook. Чиновник опублікував фото їжі в одній з київських шкіл сьогодні і запевнив, що даний формат - це вимушений і тимчасовий захід.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися