Понад два тижні в окупованому місті: дочка мера Бучі поділилася своєю історією

Провальні спроби евакуювати людей та допомогу мешканцям Бучі: що відбувалося в окупованому місті

З перших днів нападу РФ на Україну 23-річна донька мера Бучі Анастасія Федорук залишалася у рідному місті. Тут вона займалася допомогою людям, які постраждали під час ворожого обстрілу, а перебування Анастасії у місті ускладнювалося тим, що її сім'ю розшукували окупанти.

За словами Анастасії, у перші два дні військових дій до лікарні, де вона працює, привозили по 70-80 українських військових, яким потрібна була медична допомога. Далі почали надходити мирні жителі: їх приносили земляки, використовуючи для транспортування дерев'яні дошки, яких скотчем доводилося прив'язувати поранених.

З початку березня до лікарні до Анастасії почали надходити поранені жителі Бучі, у тому числі й діти, які зазнали пошкоджень під час обстрілів під час евакуації з міста. Машини, в яких їхали сім'ї, розстрілювали - через це багато дітей втрачали своїх батьків.

Під час перебування сім'ї Анатолія Федорука в Бучі місто було знеструмлене і залишилося без водопостачання через постійні обстріли. Крім того, їх розшукували російські окупанти: бабусі Анастасії довелося відповідати кадировцям, які увірвалися до їхнього будинку, що сюди їх просто пустили пересидіти бомбардування, і що це житло меру Бучі не належить.

Також Анастасія розповіла про те, що раніше мала багато знайомих з Росії, однак при спробі вийти на зв'язок з ними, вони розповідали про те, що у них можуть забрати паспорти і посадити на день. Федорук додала, що хотіла б пояснити російським, що поняття страху у них та в українців кардинально відрізняються.

Нагадаємо: раніше ми також писали про те, що скільки мирних жителів у Київській області було вбито російськими окупантами за даними МВС України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися