Тварин Київщини будуть прищеплювати від сказу

Для поширення вакцини задіють авіацію

Жителів Київської області попереджають про те, що в регіоні проведуть осінню вакцинацію м'ясоїдних тварин. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Для того, щоб протидіяти захворюванню, для тварин приготували спеціальні приманки з вакциною. Принади мають розмір сірникової коробки. Жителів просять не чіпати та не переміщувати приманки.

picture

Так, з метою збереження стабільної епізоотичної ситуації зі сказу на території Київської області з 13 вересня 2020 року проводитиметься планова пероральна імунізація диких і бродячих м'ясоїдних тварин. В лісових і сільськогосподарських зонах для розкидання принад будуть використовувати авіацію.

Всю кампанію з імунізації намір закінчити за 7-9 днів в залежності від погоди.

Як повідомляв портал "Коментарі", три людини постраждали від нападу хворого на сказ бездомного кота. Інцидент стався в селі Циркуни Харківської області.

Нагадаємо, раніше скажена лисиця з'явилася в одному з районів столиці. Так, в селищі Віта-Литовська Голосіївського району після виявлення тварини з ознаками сказу ввели карантинні обмеження. На території заборонили проведення ярмаркових заходів, а також виставок та інших видовищних заходів за участю собак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися