У Борисполі планують побудувати житло для переселенців

Як допомагають, розповів мер міста

У Борисполі долучились до проєкту з побудови тимчасового житла для переселенців. Про це у відеозверненні розповів Бориспільський міський голова Володимир Борисенко, передають "Коментарі".

"Розпочинається процес підготовки земельних ділянок для побудови тимчасових містечок для внутрішньо переміщених осіб. Ми також долучаємося до цього: надаємо варіанти, надаємо пропозиції. Країна працює, як єдиний механізм", — сказав Борисенко.

За його словами, у Борисполі пошуком житла для переселенців займається багато волонтерів та представники місцевої влади. "Дуже багато волонтерів, дуже багато організацій з цим питанням працює. У нас є Руслан Дергач по місту, який займається також пошуком житла", — заявив мер Борисполя.

Бориспільський міський голова нагадав, що в Україні створили спеціальну платформу з пошуку житла для людей, які були змушені покинути свої домівки. На цій платформі можна підшукати безкоштовне тимчасове житло у безпечних містах України або за кордоном. Допомагають українським переселенцям небайдужі люди. Оголошення розміщені на сайті за посиланням, або можна звернутися до гарячої лінії 0 (800) 332 238

Як повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, уряд розширив Державну програму забезпечення молоді житлом. Тепер є можливість будівництва та придбання житла для тимчасового проживання переселенців, які зможуть викупити цю нерухомість в кредит на пільгових умовах. Фінансувати програму планують за кошти держбюджету та міжнародних партнерів. Будівництво житла для людей, які виїхали із зони бойових дій планують у безпечних містах України.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися