Київщина отримала гроші на відновлення житла: подробиці

Скільки коштів виділили та на які роботи

Київська область отримала першу субвенцію на проведення відновлюваних робіт на пошкоджених внаслідок бойових дій житлових об’єктах. Про це журналістам розповів заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, передають "Коментарі".

Набагато дорожче обійдеться проведення відновлюваних робіт на пошкоджених та зруйнованих об’єктах інфраструктури. Однак за кошти з державного бюджету спершу ремонтуватимуть саме житло.

"Київська область отримала першу субвенцію – 400 мільйонів гривень саме на відновлення. Це вікна в домах, покрівлі, прибирання, дороги й так далі. Для того, щоб ті будівлі, які ще цілі, в яких треба, наприклад, просто вставити вікна, ми могли їх вставити швидко, і люди могли б переїхати й проживати. Тому що питання електроенергії, водопостачання, інтернету вже зараз вирішуються", — заявив Тимошенко.

Центральна влада розуміє, що наступним етапом треба відновити будинки, які можна швидко відновити, зазначив заступник керівника Офісу президента України. На Київщині пошкоджень від обстрілів російських окупантів зазнали понад 1,8 тисяч об’єктів, з них понад півтисячі вщент зруйновано.

Постраждалим радять звертатися до влади для фіксації пошкодженого та зруйнованого житла. Зокрема, подати таку заяву можна через додаток "Дія". Для цього застосунок треба оновити до останньої версії, натиснути "Послуги" і "Пошкоджене майно". В розділі заповнити форму, вказавши потрібну інформацію.

Для виплати компенсації українцям, чиє житло пошкоджене та зруйноване внаслідок війни, зараз у Верховній Раді готують законодавчу базу. Новий законопроєкт щодо забезпечення українців, які втратили житло, дозволить обирати місто, де людина хоче оселитись. Планується, що сума компенсації залежатиме від вартості зруйнованого чи пошкодженого майна. Її визначатиме спеціальна комісія. Замість грошей можна буде обрати квартиру чи будинок. Першими компенсацію отримують багатодітні сім’ї та люди з інвалідністю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися