Ремонтувати та будувати: як у Києві вирішують проблему зруйнованого житла

На відновлення будинків столиці потрібні мільярди

У Києві усі пошкоджені обстрілами російських окупантів житлові будинки можна відновити. Про це під час телемарафону заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник, передають "Коментарі".

"У нас, на щастя, не такі руйнування як у Чернігові, як у Харкові є на сьогоднішній день. Навіть не порівняють Буча, Ірпінь, Гостомель. Так, є досить багато зруйнованих, розламаних будинків, але все по-різному. Будинків , які сильно постраждали не так багато. Зрозуміло, що потрібні гроші на відновлення", — зазначив Поворозник.

За його словами, Сумська та Житомирська області вже отримали кошти з фонду на відновлення зруйнованого житла, а Київ сподівається отримати їх найближчим часом. Поки що влада столиці сконцентрована на експертизі пошкоджень для оцінки завданих обстрілами збитків.

"Зрозуміло, що усіх коштів, які нам необхідно, нам уряд не дасть. Місто готове відновлювати й власним коштом, але суми будуть великі. Це будуть мільярди", — прокоментував посадовець КМДА.

Перший заступник мера Києва повідомив, що за останніми даними проведених оцінок руйнувань житлового фонду, у столиці немає будинків, які не можна б було відремонтувати та відновити.

"Ми ще проводимо експертизи. В нас ще є підозри по двом будинкам, які найбільше постраждали. Насправді ми будемо намагатися зберегти те житло, яке є. Сьогодні йде мова про те, щоб викупити ті квартири, які є у добудованих та ще недобудованих будинках. Також є розмова про те, щоб почати будувати житло для переселенців. Місто Київ буде брати участь в усіх цих програмах", — розповів Поворозник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська область отримала першу субвенцію на проведення відновлюваних робіт на пошкоджених внаслідок бойових дій житлових об’єктах. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися