В Ірпені триває оцінка руйнувань житла: куди звертатись власникам

Мер міста оприлюднив актуальні контакти для постраждалих

В Ірпені триває фіксація та оцінка рівня збитків, завданих російськими окупантами під час обстрілів житлового фонду. Куди звертатися власникам пошкодженого або зруйнованого житла, розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

Мер Ірпеня наголосив, що місцева влада поки що немає чіткого механізму щодо відшкодування збитків, завданих майну українців внаслідок бойових дій. Поки що у місті триває фіксація та систематизація пошкоджень і руйнувань житла ірпінців.

Фіксація пошкоджень житла в Ірпені відбувається у два паралельні способи:

— працюють дві комісії фахівців Науково-дослідного інституту будівельного виробництва, зараз обстежують багатоповерхівки;

— дані щодо пошкоджень збирає Управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ Ірпінської міськради. Інформацію про стан своїх будинків їм мають надіслати голови ОСББ чи управителі, а також власники приватних будинків.

Що робити власникам приватних садиб в Ірпені:

— якщо житло потребує поточного ремонту (відновлення вікон, дверей, даху), то треба надіслати такі дані: площа будинку, кількість поверхів, власник, адреса, кількість пошкоджених вікон, орієнтовна площа пошкоджених вікон, орієнтовна площа пошкодженого даху, кількість пошкоджених дверей, їх площа та фото пошкоджень на номер +38 063 706-22-71. Також створено Telegram-bot, де можна залишати інформацію про збитки.

— якщо будинок сильно зруйнований і, скоріш за все, не підлягає відновленню, надсилаєте такі дані: площа, кількість мешканців, власник, адреса, кількість поверхів та фото на номер +380 97 522-09-25. (Приймаються лише повідомлення на Telegram чи WatsApp, дзвінки не приймаються).

"Прошу з приводу приватних садиб звертатися лише за цими номерами телефонів. Зараз працюємо над створенням гарячої лінії для консультацій і роз'яснень щодо пошкодженого майна. Слідкуйте за моїми повідомленнями", — наголосив мер Ірпеня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська область отримала першу субвенцію на проведення відновлюваних робіт на пошкоджених внаслідок бойових дій житлових об’єктах. Подробиці — в нашому матеріалі.

Джерело: https://t.me/markushyn


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися