У Києві значно зросла кількість зареєстрованих переселенців

Скільки людей переїхали до столиці

У Києві з 24 лютого 2022 року офіційно зареєстрували понад 26 тисяч переселенців. Про динаміку збільшення бажаючих оселитись в столиці розповіли у Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

За даними мерії столиці, лише за тиждень кількість людей, які були змушені залишити свої домівки через військове вторгнення російських окупантів та зареєструвались у Києві, зросла на понад дев’ять тисяч та становить майже 26,4 тисячі.

Трохи більше ніж два тижні тому в мерії столиці повідомляли про 9,4 тисячі зареєстрованих переселенців. Серед них тоді найбільше людей були з Київської області, а також з Донецької та Чернігівської областей. Така тенденція по регіонам зберіглася й на сьогодні.

З початку війни на Донбасі у 2014 році багато переселенців обрали для життя саме Київ. В мерії столиці прогнозовано очікують, що Київ буде найбільш привабливим для українців, які були змушені покинути свої домівки з різних регіонів України. Столична влада готова до напливу переселенців, заявив перший заступник мера Києва Микола Поворозник.

В мерії Києва також нагадали, що для отримання державної допомоги та оформлення статусу внутрішньо переміщеної особи, необхідно звертатися до районних управлінь соціального захисту населення — контакти за посиланням.

Також заявку можна подати через мобільний додаток "Дія".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися