Поминальні дні: чи можна відвідувати цвинтарі на Київщині

Як дізнатися, чи безпечно зараз вшанувати пам'ять померлих

На Київщині триває розмінування та підвищена увага до обстеження місць масового скупчення людей у святкові та поминальні дні. Про це під час телемарафону розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передають "Коментарі".

За його словами, після звільнення Київської області від російських окупантів в місцях обстрілів та ведення бойових дій посилено працюють сапери. Піротехніки щодня знаходять та знищують величезну кількість нерозірваних снарядів та боєприпасів. Після Великодня настає час Гробків та багато людей будуть відвідувати кладовища, тому цим місцям наразі приділяють підвищену увагу щодо безпеки.

"На цьому тижні ми плануємо зосередити увагу роботи саперних груп на цвинтарях для того, щоб люди могли побувати на цих об’єктах на пам’ятні дні. Для цього більшість будуть працювати там", — розповів Павлюк.

В Київській області на деяких цвинтарях, які відвідувати небезпечно, є відповідні попереджувальні позначки щодо минної небезпеки. Контролюють ситуацію з безпекою, зокрема, представники місцевої влади. "Усі міські голови контролюють ситуацію, і люди через міських голів будуть знати, яке кладовище розміноване, на яке є доступ, а на яке, на жаль, ще ми не встигли", — прокоментував ситуацію голова Київської обласної військової адміністрації.

Зараз на Київщині працюють не тільки місцеві сапери, а й з інших регіонів. "Ми понад п’ять тисяч гектарів території перевірили. Понад 22 тисяч боєприпасів знешкоджено. Робота триває велика, але ще більше залишилось", — поінформував керівник Київської ОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що к Києві підготувались до поминальних днів, столицю посилено охороняють, а обмежень на відвідування цвинтарів немає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися