Переселенцям з Києва та області припинять виплати соцдопомоги

З травня деякі внутрішньо переміщені особи не отримають грошей

В Україні виплати соціальної допомоги переселенцям будуть здійснюватися до кінця воєнного стану, однак з травня гроші отримуватимуть не всі переселенці. Кому припинять виплати соціальної допомоги, під час телемарафону роз’яснила міністерка соціальної політики України Марина Лазебна, передають "Коментарі".

За її словами, виплати грошової допомоги переселенцям з травня отримуватимуть лише ті, хто не може повернутись додому або у кого пошкоджено житло.

"З травня місяця внутрішньо переміщені особи будуть отримувати виплати ті, хто проживає в зоні бойових дій і не може туди повернутися, або там, де зруйноване та пошкоджене майно", — заявила Лазебна.

Людям, які повернулись до свого місця проживання, з травня грошові виплати припинять, повідомила очільниця Мінсоцполітики України.

"Сьогодні дуже багато вже людей, які два місяці перебували у безпечних регіонах та повертаються у свої міста, повертаються до роботи. Таким людям вже виплати будуть з травня припинятися", — наголосила міністерка соціальної політики.

Київ наразі не є місцем ведення бойових дій. Лазебна прокоментувала ситуацію на прикладі киян, які виїхали, чи припинять їм виплати соцдопомоги з травня: "Якщо їхнє майно не пошкоджене, не зруйноване. Київ не оточений, не заблокований. Таким людям ця виплата з травня буде припинена".

Відповіді міністерки соціальної політики України Марини Лазебної на інші актуальні для переселенців питання можна переглянути на відео:


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з початку повномасштабного військового вторгнення російських окупантів у Києві значно зросла кількість офіційно зареєстрованих переселенців. Найбільше людей прибули до столиці з Київської області, а також з Донецької та Чернігівської областей. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися