Ніколи знову: Зеленський звернувся до українців та світу з Бородянки (ВІДЕО)

Україна вшановує жертв нацизму та нагадує світу, що 24 лютого слово "ніколи" стерли

В Україні щороку 8 травня разом з усім цивілізованим світом шанують кожного, хто захищав планету від нацизму в роки Другої світової війни. Про це відеозверненні з Бородянки заявив президент України Володимир Зеленський, передають "Коментарі".

"Мільйони втрачених життів, скалічених доль, закатованих душ і мільйони причин, щоб сказати злу: ніколи знову! Ми знали ціну, яку сплатили за цю мудрість наші предки. Знали, як важливо вберегти її та передати нащадкам. Але й гадки не мали, що наше покоління буде свідком наруги над словами, що, як виявилося, є істиною далеко не для всіх", — наголосив Зеленський.

Президент України заявив, що цьогоріч ми кажемо: "Ніколи знову" інакше".

"24 лютого слово "ніколи" стерли. Розстріляли й розбомбили. Сотнями ракет о 4-й ранку, якими розбудили всю Україну. Ми почули моторошні вибухи. Ми почули: знову! Місто Бородянка – одна із багатьох жертв цього злочину! Позаду мене – один із багатьох свідків! Не військовий об’єкт, не секретна база, а проста дев’ятиповерхівка. Чи може вона становити безпекову загрозу для РФ, для 1/8 частини суші, другої армії світу, ядерної держави? Чи може бути щось більш безглуздим, ніж це запитання? Може. 250-кілограмові фугасні бомби, якими наддержава засипала це маленьке містечко. І воно оніміло. Воно не може сьогодні сказати: ніколи знову! Воно не може сьогодні нічого сказати. Але тут усе зрозуміло без слів", — заявив Зеленський.

Дивіться повне звернення президента України на відео.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися