Киянам розповіли, як може виглядати Бессарабська площа після реконструкції (ФОТО)

Урбаністи запропонували повернути на поверхню Бессарабської площі русло річки Хрещатик

У Києві розробили план оновленої Бессарабської площі. Про це розповіла школа міських проєктів "Урбаніна".

"Бессарабська площа - один з головних викликів розвитку якісного громадського простору в центрі Києва. До площі сходяться три магістралі, що створюють навколо нього суцільну транспортну розв'язку. Ніяких виділених смуг для громадського транспорту, велодоріжок або зручних маршрутів для пішоходів", - пишуть автори проєкту.

Щоб остаточно розв'язати проблему пробок урбаністи використовували простір торгового центру, розташованого під Великою Васильківською, через нього пустили автомобілі в напрямку Льва Толстого. Більш того вони обмежили рух автомобілів навколо Бессарабського ринку, створили комфортний простір для пішоходів, розширили велосіть і маршрути громадського транспорту. Об'єднали на площі три бульвару і повернули на поверхню русло річки Хрещатик, яка зараз протікає в колекторі під землею.

"Ми відкрили простір Метрограду і влаштували по периметру прозорі й активні фасади для різних ресторанів, кафе і магазинів. Посеред площі розмістили велику зелену зону з простором для відпочинку і спілкування. Доступ до цієї території зробили з інклюзивним пандусом для зручного доступу та амфітеатром для відпочинку. Площа за ринком теж змінилася. Вона стала більш комфортною, на ній розмістилися додатковий простір для літніх майданчиків та дозвілля ", - розповіли урбаністи.

Раніше "Коментарі" розповіли про новий парк в Дарницькому районі з озером для риболовлі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися