У Бучі жителі рятували поранених українських воїнів, ризикуючи життям - екскомандир "Азову"

Ті, хто рятував українських військових, ризикували своїм життям подвійно

Під час боїв у Бучі місцеві жителі суттєво допомагали українським військовим. Місцеві жителі зокрема надавали медичну допомогу пораненим військовослужбовцям. При цьому люди ризикували своїм життям, коли рятували українських бійців. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив екскомандир полку "Азов" Максим Жорін в інтерв'ю "24 каналу".

За словами Жоріна, іноді поранені військові опинялися відрізаними від своїх підрозділів. Тоді бійців забирали цивільні й удома вже їм допомагали.

"Дуже складними були процеси, коли в Бучі від нас відрізало кілька поранених бійців і звичайні цивільні їх знайшли, ховали у себе вдома, надавали медичну допомогу. Вони вийшли з нами на зв'язок і ясно розуміли, що якщо про це дізнаються, вони не виживуть "Всі бачили, що відбувалося в Бучі. Там людей убивали і не за такі речі. Там просто так убивали", - повідомив Жорін.

Екскомандир полку "Азов" наголосив, що місцеві жителі, які рятували українських військовослужбовців, ризикували своїми життями вдвічі більше. Місцеві жителі, попри знайчний ризик життю, переховували військових і надавали їм медичну допомогу.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Броварах сталася пожежа у багатоповерхівці, є постраждалі. За пів години пожежу вдалося загасити. Постраждалих 1960 та 1957 років народження з діагнозом отруєння чадним газом доставили до Броварської центральної районної лікарні. Причину пожежі встановлюють, інші подробиці поки що невідомі.

Також "Коментарі" писали, що в "Укрзалізниці" повідомили, скільки потягами щодня повертається людей до Києва. Усі рейси із західних регіонів України до Києва заповнені на 95%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися