Гвардійці розповіли про бої за Київ та показали знищену ворожу техніку (ФОТО)

Спогади захисників оприлюднили в МВС України

У боях за Київ та область нацгвардійці спільно зі Збройними Силами України звільнили понад двадцяти населених пунктів. Спогади українських бійців оприлюднили в Міністерстві внутрішніх справ України, передають "Коментарі".

Українські артилеристи щодня накривають влучним вогнем позиції ворога, знищують техніку та живу силу російських окупантів. Спогадами про бойові дії на Київському напрямку поділився гвардійський екіпаж 122 мм гаубичної самохідної артилерійської установки 2С1 "Гвоздика".

Українські захисники розповіли, як виконували бойові завдання з оборони Києва:

Позивний Стаф, командир розрахунку: "Наш екіпаж складається з п’ятьох осіб – командир розрахунку, двоє споряджаючи, механік-водій та навідник. Головним завданням в нас було знищувати позиції противника та прикривати піхоту. З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ ми виконували бойові завдання на Київському напрямку. Не було такого й дня, щоб ми не відпрацьовували по противнику, їх було дуже багато та лізли зі всіх сторін".

Позивний Ковальський, навідник гармати: "Ми знищували ворога цілодобово, навіть були моменти коли тільки й встигали підвозити нові "БК". Пам’ятаю, як після нашої роботи по ворожим цілям, нам одразу зателефонували наші побратими, яких ми прикривали,  та сказали нам: "Вітаємо, ви щойно знищили два танки!", такі слова — як бальзам. Однак після переміщення нашого екіпажу на іншу позицію, на старе місце одразу прилетів "Град".

Воїни-артилеристи завдавали прицільні удари по місцях дислокації росіян, противник ніс значні втрати та відступав. Командир розрахунку згадує, як одного разу був наступ на позиції їхніх підрозділів: "Нам дали координати, по яких потрібно було швидко відпрацювати. Ми зробили свою роботу, відійшли й чекали, доки нам скажуть чи влучили туди куди треба, дуже переживали, адже ми прикривали піхоту. Через деякий час нас повідомили, що відпрацювали добре, ворог відступає наші всі живі та здорові. Напевно, це найвища нагорода, коли ти зберіг життя своїх побратимів".

Захисники України наголошують, що будуть нищити окупантів, поки не очистять від цього непотребу українську землю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися