Повернення до Києва: коли у столиці стане безпечніше

Кличко відповів на актуальні питання киян

У Києві ще залишається загроза ракетних ударів та гарантувати повну безпеку громадян під час воєнного стану ані влада, ані військові поки що не можуть. Коли столиця стане більш безпечною в ефірі телемарафону розповів Київський міський голова Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Мер столиці зазначив, що не може вказувати киянам чи повертатись їм зараз до Києва, чи ні, проте кожен має знати, що небезпека в Києві поки що існує, перш ніж повертатися.

"Я не можу заборонити, я не можу дозволити. Я можу звернутись до киян: "Якщо у вас є можливість залишитись в більш безпечних місцях, залишайтесь. Якщо є бажання повернутись додому, ми не можемо заперечувати. Тим не менш, я хочу попередити кожного — місто Київ поки що не є містом, де ми можемо гарантувати 100-відсоткову безпеку, виключити ракетні атаки, як це було минулого тижня, потрапляння до будинків. Така вірогідність залишається", — сказав Кличко.

За його словами, поки що ані влада, ані військові не можуть повністю гарантувати безпеку та захист від ракетних ударів російської армії.

"Наші Повітряні сили працюють. Сподіваємось, що найближчим часом будуть додаткові західні зразки повітряної оборони, і місто Київ стане ще більш захищеним. Але небезпека залишається. Більш того, ті, хто хоче повернутись, можу сказати, що ще є і блокпости, і комендантська година. Є ще обмеження пересування лісопосадками, і лісними зонами, що знаходяться біля Києва, тому що там зараз триває розмінування, і велика кількість вибухових пристроїв поки що залишаються на тих територіях", — розповів про ситуацію у столиці мер Києва.

Кличко поінформував, що попри те, що у Києві скасували безкоштовний проїзд у муніципальному транспорту, зокрема, платний відтепер вхід до метро, столичний метрополітен працює як укриття, а під час повітряної тривоги до підземки зайти може кожен.

"В цій момент наш метрополітен завжди використовується як бомбосховище, як укриття, і в цей момент, коли лунає повітряна тривога, опускаються турнікети, і кожен може зайти в метрополітен, щоб перечекати цей час. Також хочу повідомити, що в той момент, коли існує повітряна тривога, метрополітен зупиняється і не працює", — нагадав про роботу метро у Києві Кличко.

Київський міський голова також пояснив, що у Києві вимушені повернути оплату за проїзд, хоч це і непопулярне, але економічно обґрунтоване рішення. Проте Кличко запевнив, що піднімати ціни на проїзд під час воєнного стану у столиці не будуть.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися