Декомунізація "Батьківщини-матері" в Києві: в Інститут нацпам'яті розповіли, коли знімуть герб СРСР

Для демонтажу герба СРСР з монумента "Батьківщини-матері" в Києві потрібен рік. Директор Інституту нацпам'яті Антон Дробович в інтерв'ю Chas News розповів, що вже навіть знайшлися меценати, які готові в цьому допомогти.

"Уже пройшли консультації, знайшлися навіть меценати, які погодилися допомогти з демонтажем герба зі щита на монументі. Але почався коронакрізіс і українському уряду було не до цього. Процес почнеться після рішення уряду про усунення. Сама процедура демонтажу герба може зайняти приблизно рік", - розповів Дробович.

Зараз є кілька варіантів того, яким буде щит "Батьківщини-матері" після демонтажу герба Радянського Союзу: чистий щит, взагалі без нічого, знак за результатами конкурсу; чистий щит плюс лазерна проекція.

Скульптура "Батьківщина-мати" знаходиться на правому березі річки Дніпро в Києві. В одній руці у статуї "матері" є 16-метровий меч, який важить 9 тонн, в іншій - щит розміром 13 × 8 метрів з гербом СРСР (вагою в 13 тонн).

Закон про декомунізацію почав діяти ще в 2016 році, проте як декоммунізіровать "Батьківщину-мати" не придумали досі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ШАМАН

24 травня 2021, 19:52

30 ЛЕТ БЫЛО МАЛО??? КЛИЧКО-ШАВКА КРЕМЛЯ- ОЛИГАРХА ФИРТАША, АГЕНТ КРЕМЛЯ ЗА 3 СРОКА СНЯТЬ ГЕРБ СССР НЕ МОГ? КИЕВЛЯНЕ, ВЫ ЗАЖРАЛИСЬ, ВАМ ЧЕРНОБЫЛЬ 2.0 УСТРОИТЬ?

Александр с Востока

26 березня 2021, 00:41

Gaj Juli, Они тебе оленю, спать спокойно не дают??? Страшно, да ???

Александр с Востока

26 березня 2021, 00:39

Желательно , чтобы этих "декоммунизаторов", привалило навеки этим щитом !!!

Gaj Juli

24 березня 2021, 10:19

Віктор,

Gaj Juli

24 березня 2021, 10:18

А коли знімуть серисерівські ордени на станції метро "Героїв Праці" у Харкові? А коли демонтують барельєф головному "м'яснику" ВВв Жукову Г.К. що на станції метро "Палац Спорту" у Харкові?

Віктор

24 березня 2021, 10:09

Уроди не можуть заспокоїтись. Ця війна була виграна під тим гербом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися