Важливо

Міська електричка в Києві: як працює, де їздить і скільки коштує проїзд

Міська електричка в Києві вже давно стала об'єктом насмішок для киян: брудні ззовні вагони і обдерті сидіння всередині, поїзди часто приїжджають не за розкладом або само не прибувають на станції зовсім через поломки. Але, в епоху карантинних обмежень та роботі громадського транспорту за спецперепустками, міська електричка залишилася мало чи не безальтернативним варіантом для тих киян, яким якось треба добиратися з дому на роботу - в електричці ніхто не перевіряє наявність пропусків, тому сісти в поїзд може кожен.

Журналісти Коментарів вирішили детально розповісти про те, як працює київська міська електричка, де зупиняється і як їздить. Ось, що з цього вийшло.

Як працює міська електричка в Києві?

Потяги їздять по кільцевому маршруту, для пасажирів облаштовано 15 станція на лівому і правому березі Києва. Квиток на поїздку купується за 8 гривень.

У електрички є два маршрути - Е1 і Е2, які відрізняються тільки напрямком. На маршрутах задіяні 12 поїздів - 10 курсують по колу, а два - їздять від станції "Дарниця" до "Почайні" і назад.

Який розклад у міської електрички? Електричка курсує з понеділка по п'ятницю в "години пік" - вранці і ввечері. Інтервал між поїздами - 15-40 хвилин. Він дійсно може бути таким, якщо в дорозі з поїздом не відбувається якийсь раптової поломки. Перший електропоїзд відправляється в дорогу вже о 05:48 зі станції "Борщагівка". В 09:49 У роботі електрички починається перерва, який триває до 16:34.

Де зупиняються поїзда міської електрички?

На шляху в електрички немає заторів, тому поїзди досить швидко проїжджають відстань від однієї кінцевої станції до наступної. В цілому, весь шлях з усіма зупинками займає у пасажира приблизно півтори години. Часто міською електричкою користуються ті кияни, які живуть далеко від метро (привіт жителям Троєщини) - вони доїжджають до зручної їм станції і там вже спускаються в підземку і їдуть далі. Тому ми публікуємо перелік всіх станцій електрички (включно з пересадками на інший транспорт):

picture

Де дізнатися актуальний графік роботи поїздів електрички?

Він розміщений на сайті "Київпастрансу", в спеціальному розділі "міська електричка". Також рух поїздів зручно відстежувати в мобільному додатку "EasyWay". Також важливо пам'ятати, що розклад щорічно змінюється, через перехід на "літній" і "зимовий" час.


Де і як купити квиток?

Зараз вже майже всі кияни користуються карткою Київ Смарт Кард, якої оплачують поїздки в комунальному громадському транспорті. Картку можна використовувати і для поїздок в міської електрички: її потрібно докласти до турнікета при вході на платформу, а поїздка спишеться автоматично.

Також можна купувати паперові квитки, які дають право пасажиру на одну поїздку і коштують 8 гривень. Квиток можна купити в додатку "Київ цифрової", або ж в терміналах "Київ смарт", які розташовані на кожній станції метро. Ще вони є біля входу на станцію електрички "Почайна".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

13 грудня 2021, 19:16

Даже часы подстраивают.чего ещё ожидать.для понимающих-в 8.00 на работе до 20.00.отмечаюсь на работе каждый раз с приходом и уходом(отпечаток пальца).а время,как оказывается высылаемое на 2ва часа тормозит.как и вся железнодорожная ..путь!!!

Александр

13 грудня 2021, 19:10

Отправил в 21.05.показывает время отправки 19.05.еду в непонятной електричке.ожидаю до вокзала довезёт.

Александр

13 грудня 2021, 19:05

Сижу в ожидании миськой еллектрички с левого берега до Киев вакзальный с 20часов(вечер).уже 21.02.(начь).все происходит 13го декабря.объяснений нет.на станции никого из дежурных нет.как ехать?что делать?зато 2ва товарняка промчались.молодчаги.спасибо всем!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися