Власник пам’ятки архітектури у Києві не виконував свої зобов'язання

Власник не тільки уклав необхідний договір, а й планує провести деякі роботи

У Києві виявили факт невиконання власником архітектурної пам'ятки своїх зобов'язань. Йдеться про порушення вимог законодавства про охорону культурної спадщини щодо укладення охоронного договору на будівлю, розташовану на Андріївському узвозі, 18 у місті Києві. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

При цьому, вказаний Прибутковий будинок 1891 року зведений за проєктом відомого Київського архітектора Андрія - Фердінанда Краусса, розташований на червоній лінії забудови однієї з найдавніших вулиць міста, на території пам’ятки містобудування національного значення “Замкова гора – Андріївський узвіз” IX-XIII.

Київський окружний адміністративний суд своїм рішенням задовольнив позов прокурора про зобов’язання власника укласти охоронний договір на вказану пам’ятку з уповноваженим органом охорони культурної спадщини

У ході контролю виконання рішення суду міська прокуратура з’ясувала, що власник уклав охоронний договір.

“Крім того, наразі новий власник зазначеної пам’ятки зобов’язався провести невідкладні протиаварійні та ремонтно-реставраційні роботи на ній”, - йдеться у повідомленні міської прокуратури. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що фізична особа намагалася довести право власності на готельний комплекс “Феофанія” вартістю 454 млн гривень. Детальніше про схему, яку намагалася використати фізична особа, та як вдалося відстояти право на власність держави, читайте за посиланням.

Також читайте, який бізнес організували кияни




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися