У Києві знесуть деякі пам’ятники та знаки: адреси

Які пам'ятники планують знести в Києві

Київрада визначила ще 53 пам’ятники та знаки, що відображають радянські та російські пропагандистські наративи та містять недостовірну історичну інформацію. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, інформує портал "Коментарі".

Пам’ятники та знаки внесли до Переліку пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією та культурою Росії та СРСР, що підлягають усуненню з публічного простору міста. 

Ганна Старостенко розповіла, що підлягають вилученню з публічного простору 30 об’єктів, серед них: 

  • пам’ятник “Радянський танк” на просп. Берестейському, 52/2;

  • чотири башти від радянських танків, що встановлені на честь радянських танкістів, та перебувають на території київських шкіл;

  • барельєф, який залишився після демонтажу пам’ятника Володимиру Леніну біля станції метро “Театральна”;

  • три пам’ятники російському та радянському науковцю Івану Павлову за адресами: вул. Госпітальна, 24-А, вул. Шовковична, 39/1, вул. Кирилівська, 103.

У перелік також включено 23 об’єкти, які підлягають збереженню з вилученням окремих елементів композиції, корекції тексту або окремих його частин. “Серед них є пам’ятник радянським льотчикам на вул. Лісова, 56 – пропонується викласти текст українською мовою, замінити пам’ятний напис із радянського на сучасний, з присвятою українським льотчикам, які полягли в роки Другої світової війни”, – повідомила Ганна Старостенко. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці незаконно приватизували квартири.


Читайте также