У Києві відкрили унікальну виставку Хотинської битви

Повага до своєї історичної спадщини – дуже важлива частина життя кожної людини. Саме тому мешканці Києва дуже часто присвячують цій темі різні виставки та заходи, а виставка Хотинського бою не стала винятком

Київська галерея "Екогінтокс" відкрила виставку, присвячену 400-річній даті Хотинської битви. Одним із головних експонатів цієї виставки є монета НБУ та стенд з польськими, литовськими та українськими поштовими марками та конвертами, які були випущені саме з нагоди цієї дати.

Також у галереї презентували виставку історичних артефактів часів Хотинського бою.

Директор Департаменту культури Київської міської держадміністрації Яна Баринова заявила, що також у галереї представлено серію полотен "Хотинська війна 1621 року", написаних Андрієм Холоменюком, і безліч реліквій віком 400 і більше років, які раніше належали українським та іноземним приватним колекціям.

За словами Яни Баринової, Хотинська битва доводить перемогу, мудрість, героїзм українців, поляків та литовців, завдяки яким було зупинено експансію Османською імперією. За оцінками істориків, якби Хотинська битва не відбулася, найімовірніше, Європа і світ розвивалися б зовсім іншим шляхом і навряд чи це призвело б до чогось доброго. Таким чином, історія Хотинської битви дуже повчальна, тому заслуговує на те, щоб бути освітленою і додатково показаною за допомогою окремої виставки.

Нагадаємо, що раніше у Лаврі відкрилася виставка, присвячена життю воїнів на Донбасі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися