У Києві розмір пенсій чоловіків в 4 рази більший ніж у жінок (ФОТО)

У столиці пенсіонерок майже у 2 рази більше ніж пенсіонерів

У столиці розміри пенсій чоловіків та жінок за деякими статтями відрізняються в 4 рази. Про це повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда, підсумовуючи результати публічної презентації першої частини гендерного паспорта Києва.

Чиновниця зазначила, що завдання гендерного паспорта не просто зібрати цифри та підрахувати кількість жінок і чоловіків, а показати всі розриви у всіх соціальних групах, адже це потрібно для оптимізації бюджетування.

"Наприклад, в місті проживає 696 896 пенсіонерів. Більшість з них - жінки (понад 424 тисяч). Але якщо ми подивимося на розмір пенсій, то розриви між чоловіками й жінками дуже великі. Наприклад, чоловіки в середньому отримують пенсію за віком у розмірі 5104 гривні. У той час як жінки - 3541. Найбільший розрив у розмірі пенсій за вислугу років. Середня пенсія серед чоловіків за цією статтею становить 10438 гривень. Серед жінок - 2639. Тобто, різниця більш ніж в чотири рази ", - зазначила Хонда.


Також вона додала, що соціальні виплати, як для жінок, так і чоловіків приблизно рівні та не перевищують 1600 гривень. Але чоловіки отримують менші виплати в разі втрати годувальника - 2228 гривень проти 3542 гривень у жінок. Також жінки отримують менші виплати по інвалідності - 2624 гривень, а чоловіки - 3777 гривень.

Нагадаємо, в Київській області у жінок менше вакансій, ніж у чоловіків.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися