Кличко показав нову спецперепустку і розповів як працюватиме транспорт. Для водіїв відмінив оплату паркування

Мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу показав нові спецперепустки на громадський транспорт

"Скористатися громадським транспортом із 5 квітня можна буде виключно за наявності спец перепустки",  - заявив мер.

Він наголосив, що спецперепустка – це не проїзний квиток, тому  за проїзд сплачувати все одно .

За його словами перепусток видадуть близько 400 тисячам працівникам критичної інфраструктури міста - медикам, рятувальникам, працівникам соціальної сфери, транспорту, торгівлі, комунальникам і військовим.

Як працюватиме транспорт

"Ми не будемо зменшувати кількість рухомого складу наземного громадського транспорту та його маршрутів. Бо наше головне завдання – забезпечити пересування містом людей, від яких залежить життєдіяльність столиці", – додав мер.

Кличко зазначив, що на маршрутах столиці курсують 1130 одиниць наземного громадського транспорту. "Метрополітен у період обмежень теж працюватиме за звичайним графіком. Тобто станції будуть відкривати і закривати в той же час, як і завжди. Кількість поїздів на лініях не скорочуватимуть. Проїзд у метро теж буде тільки за спецперепустками

Паркування безплатне для всіх

Для киян, що не отримали спецперепустки, мер знайшов спосіб, як трошки зекономити грошей. Це збереже кілька десятків чи сотень гривень в кишенях водіїв.

Також для всіх киян хочу повідомити, що з 5 квітня до завершення дії суворих обмежень, власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках КП "Київтранспарксервіс

"Ми розуміємо, що запровадивши такі пільги – і для бізнесу, і для киян загалом – місто недоотримає багато коштів у бюджет. Але ми йдемо на це, бо розуміємо, як складно сьогодні втриматися бізнесу і вижити людям",– підкреслив Віталій Кличко.

Зранку "Коментарі" показали, що під Київрадою протестують 15-20 ковіддисидентів. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися