Київщина посилює карантин. Що і де заборонять

Посилюється карантин в містах навколо Києва

Кожна місто чи ОТГ самотужки приймає рішення щодо посилення карантинних заходів.

Станом на 18.30 нові обмеження вводять:

 

Бровари

Ігор Сапожко, мер міста зазначив на своїй сторінці в ФБ.

З 5 квітня в Броварах закриваються садочки і школи: учні переводяться на дистанційне навчання.

Громадський транспорт і по місту, і до Києва працюватиме в режимі обмежень "червоної" зони – заборонено перевозити пасажирів більше, ніж 50% місць для сидіння.

Скасовується прийом громадян: заяви та звернення прийматимуть через e-mail та скриньки.

Скасовуються спортивні та культурні заходи; зачиняються усі культурні заклади міста.

Керівникам підприємств та установ, за можливості, перевести працівників на дистанційну роботу.

Обмежується кількості парафіян під час богослужінь: не більше 1 особи на 10 кв. м.

Заклади громадського харчування як і зараз працюватимуть лише на винос.

Магазини непродовольчих товарів, крім тих, які здійснюють торгівлю засобами першої необхідності, будуть зачинені.

 9 квітня проведемо ще одне засідання комісії з ТЕБ та НС, проаналізуємо ефективність обмежувальних заходів і будемо приймати рішення про подальші дії.

 

Ірпінь

За результатами засідання Антивірусного штабу Ірпеня з 5 по 9 квітня:

Не працюватимуть комунальні садочки, а приватним садочкам рекомендовано закрити заклади

Школи працюватимуть дистанційно

На ринку буде працювати лише продуктова частина, орендна плата для ринку буде зменшена

Маршрутки будуть доступні для всіх, але при 50 % наповненості

З 03.04 по 11.04 закриті всі мангальні зони

 

Васильків

Міськрада вирішила:

Призупинити навчальний процес з 5 по 16 квітня включно в усіх навчальних закладах (дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти).

Робота транспорту не призупиняється, перевезення пасажирів здійснювати у кількості 50 відсотків, проводити санітарну обробку транспортних засобів.

Відділу №1 Обухівського районного управління поліції посилити контроль за роботою супермаркетів, торгівельних центрів, кафе, ресторанів, ринків щодо дотримання усіх карантинних вимог.

Рекомендувати керівникам усіх підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, розташованих на території Васильківської міської територіальної громади запровадити для співробітників дистанційну роботу, або, кому можливо, надати відпустки.

 

Буча

Учні 5-11 класів та вихованців закладів позашкільної освіти продовжать займатися дистанційно.

Дитячі садки, початкова школа працюватиме з дотриманням карантинних обмежень. Термін: на час дії "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

Керівництву АТП  дозволено залежно від завантаженості транспортних засобів збільшувати або зменшувати кількість транспортних засобів та інтервал руху на приміських автобусних маршрутах загального користування, крім годин пік: з 7.00 до 10.00 та з 16.00 до 20.00.

Перевезення пасажирів здійснювати у кількості 50 відсотків, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу і визначена в реєстраційних документах.

 

Бориспіль

Громадський транспорт

Курсуватиме територією ОТГ без обмежень у години-пік, а це: з 7:00 до 10:00 та з 16:00 до 20:00. Протягом зазначених годин відбуватиметься стовідсоткове виконання рейсів. Решта — може бути обмежена й скорочена надалі, якщо ситуація із захворюваністю погіршуватиметься. Транспортом можуть користуватися всі громадяни, але за умови наповненості не більше, ніж на 50%, від тієї, що зазначена в характеристиках транспорту.

Спеціальні перепустки

Станом на сьогодні, аби пересуватися транспортом на території ОТГ перепусток не потрібно. Але якщо мешканці міста та ОТГ прямуватимуть до столиці, то їм необхідно звернутися до Київської МДА щодо отримання таких перепусток на проїзд у київському громадському транспорті.

Освіта

Дитячі садочки повністю зачиняються до 9 квітня включно. Навчальні заклади готові до переходу на дистанційну форму навчання вже з понеділка. Дистанційно навчатимуться учні з 1 до 11 класу. Позашкілля також переходять на дистанційну форму.

Пробне ЗНО

Відбудеться 10 квітня з дотриманням усіх карантинних обмежень та процедур, що розроблені Українським центром якості освіти. У Борисполі визначено три пункти для проведення пробного ЗНО — ЗОШ №8, ЗОШ №6 та Гімназія "Перспектива".

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися