На Березняках дитячі та спортивні майданчики відправили в нокдаун

Сьогодні вранці жителям вулиці Миколайчука здалося, що вони якимось фантастичним чином перенеслися в часі

- на рік назад.

Дитячі та спортивні майданчики були огороджені червоно-білими стрічками

Батьків просили не пускати на них дітей в зв'язку з нокдауном. Ні, це не помилка журналіста, саме так було написано.

Фото Лады Бондаренко

Кореспондент "Коментарів" обійшла півмасива і помітила, що червоно-білі стрічечки і оголошення з помилкою з'явилися на об'єктах, які стоять на балансі "Керуючої компанії Дніпровського району", майданчики, що належать кооперативним будинкам, ця заборона не торкнулася.

Фото Лады Бондаренко
Фото Лады Бондаренко
Фото Лады Бондаренко
Фото Лады Бондаренко
Фото Лады Бондаренко

На оголошеннях немає ні назви органу, який їх вивісив, ні посилання на нормативний документ. Переглянувши ще раз перелік заборон на час локдауну, який ввела київська влада з 20 березня по 16 квітня, не знайшла заборони відвідування дитячого майданчика біля будинку. Ну, ніяк вони не "тягнуть" на дитячо-розважальні центри (робота яких дійсно заборонена).

Сусіди підказали, що подібні оголошення бачили і на Позняках. Правда, там під забороною підписалася "Керуюча компанія Дарницького району".

Хто видав подібну заборону поки не зрозуміло, відповідний журналістський запит буде відправлений в КМДА. Адже ще в травні минулого року головний санітарний лікар Віктор Ляшко зізнався, що "парки і сквери на період карантину в Україні закривали не для впливу на епідеміологічний процес, а для психологічного ефекту на людей. Цю практику запозичили у інших країн. Щоб у людей з'являлося відчуття небезпеки і дотримання карантинних заходів, які вводилися урядом".

"Коли потрібно звітувати за якусь дурницю перед начальством наші комунальники завжди перші", - з обурення каже мешканка Березняків Наталія, прізвище просила не вказувати. - "А коли потрібно лампочку в під'їзді поміняти, то тиждень заявками їх долблю - то майстри немає, то лампочки, то вони потрапити в під'їзд не можуть".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися